Muziekreis Schotland

Muziekreis Schotland : Muziek, Whisky en Zeilen.

Muziekreis Schotland : Met de Flying Dutchman maken we een prachtige muziek- en whiskyreis door Schotland, een combinatie van zeilen, muziek spelen en het bezoeken van beroemde Whisky distilleerderijen.
Op deze reis gaan er tenminste twee goede muzikanten mee die anderen kunnen inspireren en waarvan we kunnen genieten met een glas levenswater (whisky)  in de hand.
Elke dag live muziek met onze muzikanten, die er naar hartelust op los spelen en jammen, ‘s avonds in de lokale pub of op het schip. Iedereen die folkmuziek, whisky en Schotland een warm hart toedraagt, kan meedoen en meegaan.
We zeilen zoveel mogelijk naar plaatsen waar traditionele Schotse live muziek gespeeld wordt.
Deze reis onderscheidt zich van andere reizen omdat niets hoeft of vooraf vaststaat.
We gaan muziek maken en genieten van de schitterende natuur en de avonturen die we beleven.

Aanvragen »

Reisdata: 24 – 30 september 2017

Inschepen    : 24 september vanaf 18.00 uur.
Afschepen : 30 september 10.00 uur.

Prijzen:

Daar onze tweepersoons hutten verschillende van grootte zijn hebben we ze ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut  ………………………… €  785,- per persoon
Standaard plus………………………… €   885,-per persoon
Toeslag enkelgebruik hut……….….€   350,-

Inbegrepen:

  • Op basis van tweepersoonshut  met douche en toilet
  • Beddengoed en handdoeken.
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok-Gids
  • Gebruik van Zodiak voor landingen.
  • Volpension ( twee maal diner aan land op eigen kosten)

Niet inbegrepen:

  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes.
  • Drankjes aan boord.
  • Aan- en afreis schip.

Mogelijk reisschema.

Muziekreis Schotland : Deze muziek- en whisky reis gaat door het mooiste gedeelte van Schotland met nog ongerepte en wilde natuur. De ruige schoonheid van de bergen, de grillige kust met verrassende baaien en rustige vissersdorpen, de exotische aanblik van de eilanden in de verte… men moet het minstens eenmaal in zijn leven gezien hebben.

Muziekreis Schotland
Oban

Dag 1: Oban

Wij beginnen onze muziekreis in Oban, een gezellig vissersplaatsje gelegen in een schitterende baai. Hier bevindt zich ook de beroemde Oban Whisky distilleerderij die zeker een bezoek waard is. U maakt kennis met de bemanning en met de andere gasten tijdens een heerlijk welkomstdiner met een muzikale noot. Vervolgens heffen we, met een glas levenswater ( whisky), het glas op een prachtige reis.

 

Muziekreis Schotland
Tobermory

Dag 2: Tobermory

Na een ochtend in Oban te hebben doorgebracht, zetten we koers naar Tobermory.  We zeilen tussen Morvern en Mull, een mengeling van ruw berglandschap en rustige zeearmen. Onderweg passeren we Duart Castle op enkele meters afstand, een imponerend gezicht. Tobermory is een schilderachtig en kleurrijk vissersdorp met zijn bekende  distilleerderij. Het is de hoofdplaats van het eiland Mull met een zeer gezellig centrum en één van de gezelligste en mooiste pubs van Schotland: de Mishnish, waar we muziek gaan spelen tot in de late uurtjes.

 

 

 

 

Muziekreis Schotland
staffa

Dag 3: Staffa en Iona

Het onbewoonde eiland Staffa is beroemd om Fingal’s grot. De ontzagwekkende, op een kathedraal lijkende grot, 70 m lang en 20 m hoog, is hulpeloos ten opzichte van de constante golfslag van de Atlantische oceaan. Deze plek heeft Mendelsohn geïnspireerd tot “Hebridean Ouverture”. Het is een onvergetelijke ervaring om met de zodiac naar dit afgelegen stuk rots te gaan.

Aan de Zuid-West punt van Mull ligt het kleine eiland Iona. In het Gealic/keltisch Chaluim Chille: het eiland van Colm Cille, een Ierse priester en prins die later sint Columba zou worden. Dit kleine eiland heeft een unieke plaats in de geschiedenis van Schotland en ontsteekt de fantasie van duizenden die hier elk jaar naar toe reizen, zoals monniken, pelgrims, clanhoofden en koningen. We bezoeken dit eiland en in de luwte van het eiland zoeken wij een beschutte ankerplaats waar wij overnachten.

Dag 4 en 5:  Colonsay

Onze muziekreis Schotland is niet compleet zonder een bezoek aan Colonsay.

Colonsay  is een eiland in de binnen Hebriden van Schotland. Het is 13 km. lang en met 4,8 km op zijn breedst. Het landschap is gevarieerd, met een aantal prachtige zandstranden. Het hoogste punt van het eiland is Carnan Eoin, 143 meter boven de zeespiegel. Er is een verscheidenheid van verwoestte heuvelforten op het eiland en heeft een inwonertal van 124 mensen.

Het eiland heeft een kleine boekhandel gespecialiseerd in boeken van plaatselijk belang; het is ook de thuisbasis van het Huis van Lochar uitgeverij, die gespecialiseerd is in de Schotse geschiedenis. Er is een hotel met uitzicht op de haven,  een café, een bakkeri,j een winkel en een postkantoor. In 2007 werd de Colonsay brouwerij geopend, een micro-brouwerij met twee mensen in dienst en heel lekker bier.  Colonsay is het kleinste eiland in de wereld met een eigen brouwerij.

Muziekreis Schotland
Colonsay

Dag 6: Schotse Westkust

Deze dag is een mooie zeildag terug naar Oban en onderweg genieten we van de ongerepte, wilde natuur van de eilanden aan de Schotse Westkust. De ruige schoonheid van Mull, de stilte op het water, de onbeschrijfelijke vergezichten, de grillige kust met verrassende baaien en rustige vissers dorpjes.

Dag 7 : Oban

Muziekreis Schotland: het was een geweldige en afwisselende week en we hebben op een unieke manier het betoverende Schotland gezien.   Na een zeer uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen,

Muziekreis Schotland
Flying Dutchman