Rondreis Schotland: spannend, avontuurlijk en mystiek.

Rondreis Schotland.

dolfijn
Schotland Rondreis

Rondreis Schotland met Tall ship Flying Dutchman langs de schitterende kust  is een ervaring die u niet snel zult vergeten.  Wij nemen u mee door het adembenemende Schotland. Tijdens het zeilen ziet u de de grillige kust van Schotland met verrassende baaien en verstilde vissersdorpen. Het wildleven van dolfijnen, walvissen en Jan van Genten biedt een constant spektakel op het water en in de lucht. Met het schip zijn we in staat om plekken te bereiken die normaal onbereikbaar zijn en kunnen we mooie afgelegen plaatsen bezoeken. Zeilen is een fantastische manier om de hectiek van alledag achter te laten en verborgen plaatsen te verkennen.

De zintuigen worden geprikkeld door alle plekken die we onderweg zien en avonturen die we beleven.
Wij bieden u een nieuwe vorm van reizen. Een rondreis  Schotland zonder wisselen van hotel, in- en uitpakken en met bus, auto of trein verder reizen. Uniek aan onze rondreis Schotland is dat accommodatie, activiteit en vervoer gecombineerd worden. U reist in de wetenschap dat alles is geregeld en dat u gastvrij word ontvangen. .
Een rondreis met de Flying Dutchman is een bijzondere ervaring.  De sfeer is informeel en, met maximaal 22 man, kleinschalig.

Sailing on a sunny day is the nearest thing to heaven anyone will ever get on this earth….          ( PRINCESS ANNE)

Rondreis Schotland

rondreis schotland
Ingang Caledonia kanaal

Schotland is een fantastisch land op vakantie te gaan. Het heeft veel te bieden. De natuur is prachtig en er zijn
tal van bezienswaardigheden in Schotland. Het is heerlijk om door de Schotse hooglanden te lopen en te genieten van alles wat u om u heen ziet. Op Skye vergaapt u zich aan de woeste rotspartijen en de magische vergezichten. Wanneer wij  verder westelijk gaan terwijl de dolfijnen ons vergezellen komen wij aan op de eilanden van de Buiten Hebriden en ademen wij enkel nog de frisse zilte lucht van zee. Wij verkennen de eilanden North en South Uist. Het klimaat is er onstuimig, het leven ruig. Wij meren af in vissers dorpjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan.  Een rondreis waar de ruige elementen en de onvoorspelbaarheid van de natuur net zo’n grote rol spelen als de  gastvrije eilandbewoners.

Neem een kijkje op onze site voor een mooie rondreis Schotland.U zult op uw rondreis Schotland  herkenbare plaatsen tegenkomen, want er zijn veel films opgenomen in Schotland. De mensen in Schotland zijn vriendelijk en lopen soms nog in de welbekende Schotse kilts. Kortom, Schotland is een zeer veelzijdig land waar iedereen het naar zijn zin kan hebben! Kijk naar de beschikbare rondreizen en ga heerlijk genieten.

Loch Ness waar is Nessie ?
Loch Ness waar is Nessie ?

Schotse keuken

Tijdens uw rondreis in Schotland maakt u kennis met de Schotse keuken. De unieke gerechten maken de Schotse keuken het proeven waard. Traditionele gerechten zoals Haggis en verse zeevruchten zijn heerlijk.  Veel van onze rondreizen in Schotland worden gemaakt op basis van half-pension. ‘Soms is dat ontbijt en een uitgebreide warme lunch, andere dagen is het ontbijt en diner.  Dat hangt af van het programma. Wij willen iedereen zoveel mogelijk vrijheid bieden om het land te ontdekken. Als wij na de lunch afmeren in een prachtige vissersdorpje zou het jammer zijn als je voor het diner weer op tijd terug moet naar het schip.  Het is  leuker om tot ’s avonds laat de omgeving te ontdekken. Of na een goed ontbijt een mooie wandeltocht over een schitterend eiland te maken en onderweg te lunchen.  In Schotland zijn er de super gezellige Pubs met heerlijk eten.

Mooi
Schotland Rondreis

Zo mooi is het

Wij zijn aangesloten bij: Wild Scotland  

Als ik vertrokken ben uit Schotland, begint het verlangen weer naar dit prachtige en fascinerende land.

(Klaas van Twillert)