Whisky en zeilreis : Mull & Skye

Whisky en zeilreis : Mull & Skye

29 april tot 6 mei 2018         Volgeboekt

Whiskyreis Skye : een onvergetelijke  ontdekkingsreis met de Flying Dutchman. Wij  bezoeken zeer nieuwe maar ook heel oude beroemde Whisky distilleerderijen. Onze reis start in Oban en gaat door naar Mull en Skye waar we onderweg de prachtige westkust van Schotland kunnen bewonderen.

Inschepen:    Oban  29 april vanaf 18.00 uur
Uitschepen:  Oban   6   mei om 10.00 uur.

Prijzen:

Onze tweepersoons hutten zijn ingedeeld in 2 categorieën, daar ze verschillende van grootte zijn. Alle hutten hebben een eigen douche en toilet  met patrijspoort. Prijzen zijn  per persoon.

Standaard tweepersoons hut  ……………..€  985,-
Standaard tweepersoonshut plus……….  €  1085,-
Eenpersoonshut Beperkt beschikbaar….€  1470,,-

Inbegrepen: 

  • Halfpension
  • Op basis van eigen douche en toilet, incl. beddengoed en handdoeken
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok.
  • Gebruik zodiak voor landingen.

Niet inbegrepen:

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Exclusief drankjes
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes.

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. De bemanning  is Nederlands en spreken Engels en Duits.. Onze gasten komen o.a. uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Oostenrijk.

Voor vragen bel Klaas : 06 53231627

Mogelijk reisschema:      

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1: Oban

De Whiskyreis Skye begint in Oban, een gezellig vissersplaatsje gelegen in een mooie baai.
Vanaf 18.00 uur wordt u aan boord verwelkomt en maakt u kennis met de bemanning en medepassagiers. Hierna volgt een welkomstdiner met een kleine Whiskyproeverij en heffen wij het glas op een mooie reis.

Whiskyreis Skye
Oban

Dag 2 : Ardnamurchan

Na een heerlijk ontbijt gaan we een rondleiding maken bij de Oban Whisky distilleerderij.
Dit is een interessante en duidelijke rondleiding waar je vaten ziet met een inhoud van 35.000 liter! Natuurlijk is er een mogelijkheid tot proeven en kopen. Na de lunch gaan we naar Mull. De ruimte en vergezichten op het eiland Mull laten ons de schoonheden van het ongerepte Schotland zien. Natuurlijk zeilen wij vlak langs het prachtige Duart Castle, wat zeker vanaf het water een prachtig en imponerend gezicht is. Na een schitterende dag met heel veel foto momenten gaan wij voor anker vlak bij de drie jaar oude Ardnamurchan distilleerderij. Het is een wonderschone plaats waar wij geheel beschut kunnen genieten van al het natuurschoon.

Whiskyreis Skye
Duart Castle

Dag 3: Tobermory

Na een mooi bezoek aan de moderne Ardnamurchan distilleerderij gaan we naar het schilderachtige vissersplaatsje Tobermory met zijn gekleurde huisjes aan het water en zijn kleine, maar beroemde whisky distilleerderij. In Tobermory kunt u een bezoek brengen aan de whiskystokerij waar u een rondleiding kunt krijgen, aan het kleine Mull museum en aan de Marine exhibition waar aandacht is voor de lokale wateren en de activiteiten in de haven.

Whiskyreis Skye
Tobermory 

Dag 4: Noordwest kust en Skye

Vandaag maken we er een mooie zeildag van en gaan we naar Skye . Isle of Skye is één van de grootste eilanden van Schotland en ligt naast de noordwestelijke hooglanden. Het behoort tot de binnen hebriden. Het noordwesten van Schotland is behoorlijk ruig en bergachtig en dat geldt ook voor Skye. U vindt hier alleen kleine dorpen zoals Broadford, Uig maar Portree behoort tot de grootste nederzetting. Bepaalde delen van het eiland hebben de status van National Scenic Area, dus extra de moeite waard zou je kunnen zeggen. Dit zijn het schiereiland Trotternish in het noorden en de Cuillin Hills in het centrum.
We varen naar het piepkleine dorpje Carbost waar we afmeren aan de oude steiger van Talisker.

Whiskyreis Skye
Skye
Whiskyreis Skye
Portree

Dag 5 : Skye

Onze Whiskyreis Skye kan natuurlijk niet zonder een bezoek aan Talisker. Na een heerlijk ontbijt gaan we op bezoek bij de Talisker distilleerderijen en daarna kan iedereen op eigen wijze Skye verkennen. Met de regionale bus kan men uitstekend het zeer bijzondere eiland verkennen en genieten van de prachtige vergezichten. U moet zeker het gezellige hoofdstadje van Skye, Portree niet vergeten te bezoeken.

Whiskyreis Skye
Eigg

Dag 6: Eigg

Wij zeilen naar Eigg één van de prachtige small islands. De natuur op deze eilanden is fenomenaal, de kusten zijn ruig en het landschap is fantastisch mooi. Bovendien kan je er vele vogels observeren. Onderweg maak je kans op het zien van dolfijnen en walvissen.

Dag 7 : Schotse Westkust en Drimnin

We genieten vandaag van de ongerepte, wilde natuur van de eilanden aan de Schotse Westkust.
De ruige schoonheid van de small Islands, de stilte op het water, de onbeschrijfelijke vergezichten, de grillige kust met verrassende baaien en rustige vissersdorpen en de schitterende aanblik van de eilanden in de verte.
Er bestaat een grote kans om onderweg dolfijnen te zien waardoor het een schitterende terugreis naar Oban wordt!
We maken nog een stop en bezoeken de spiksplinternieuwe distilleerderij  Drimnin op het schiereiland Morvern. Na aankomst in Oban genieten we nog van een heerlijk diner aan boord met elkaar op deze laatste avond.

Whiskyreis Skye
Drimnin op Morvern

 

Dag 8: Oban

Na een heerlijk uitgebreid ontbijt is het helaas tijd om afscheid te nemen van elkaar en de onvergetelijke Whiskyreis Skye in Schotland.

Whiskyreis in Skye
Noordpier Oban