Whisky Expeditie Orkney’s

7 tot 13 april 2018

Whisky Expeditie Orkney’s

Vanaf Inverness gaan we met de Flying Dutchman langs de schitterende Oostkust naar de mooiste eilanden van Schotland: de Orkney’s. Onderweg worden beroemde distilleerderijen bezocht zoals Dalmore, Glenmorangie, Balblair, Clynelisch, Old Pulteny en de  beroemde distilleerderijen op Orkney: Highland Park en Staffa. 

Whisky en de Orkney’s ontdekken met de Flying Dutchman

Whisky Expeditie Orkney’s : distilleerderijen en eilanden bezoeken door middel van een ontspannende zeilcruise.
Wij gaan naar schitterend gelegen beroemde Whisky distilleerderijen zoals : Old Pulteney, Highlands, Staffa . Bewoonde en onbewoonde gebieden  doen we aan, de ene keer gaat het schip voor anker in een verlaten baai, een andere keer wordt er aangelegd in een van de kleine schilderachtige haventjes. Wij nemen u mee in het land van rust en ruimte, waar de natuur de boventoon voert.
Al zeilend gaat het langs de Oostkust met verrassende vergezichten op de ruige bergen van de Highlands.
U kunt het adembenemende landschap van dichtbij bekijken en genieten van de wilde dieren, zeehonden,  vogels zoals Jan van Genten, papagaaiduikers, enz. Ook bestaat er grote kans om walvissen en dolfijnen te zien. Een schitterende ontdekkingsreis.

Aanvragen »

Inschepen  : Inverness 7 April  vanaf 18.00 uur.
Uitschepen: St. Gill’s Bay 13 April vanaf 10.00 uur.

Prijzen:
Daar onze tweepersoonshutten verschillende van grootte zijn, hebben we ze ingedeeld in twee categorieën:

Standaard hut  …………………………€   975,- per persoon
Standaard plus………………………… €  1085,- per persoon
Toeslag enkelgebruik hut……….….€   350,-

Inbegrepen:

 • Op basis van tweepersoonshut  met douche en toilet
 • Beddengoed en handdoeken.
 • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok-Gids
 • Gebruik van Zodiak voor landingen.
 • Halfpension  ( dit geeft u de vrijheid aan land de lokale specialiteiten te ontdekken.)
  .

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele extra entreegelden en drankjes.
 • Drankjes aan boord.
 • Aan- en af reis schip.

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. Onze gasten komen uit o.a. Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland. De bemanning van de Flying Dutchman is Nederlands en spreken Duits en Engels.

Mogelijk reisschema: 

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1: Inverness

Aankomst in Inverness en kennismaking met de andere deelnemers en crew, waarna u vervolgens  ruim de tijd krijgt u te installeren en het schip te bekijken. Hierna ontvangstdiner en informatie over de reis, onze Whisky Expeditie Orkney’s.  Vervolgens heffen wij een glas op een zeer mooie reis.

Inverness is schitterend gelegen en wordt doorsneden door de rivier de Ness waar Loch Ness zijn naam aan ontleendt. Inverness wordt wel de hoofdstad van de Highlands genoemd.

Whisky Expeditie Orkney's
Inverness

Dag 2 : Brora

Whisky Expeditie Orkney's
Brora

Na een mooi ontbijt gaan we met de bus naar de beroemde distilleerderijen Dalmore Glenmorangie, en Balblair. De Flying Dutchman zet ondertussen koers naar Brora waar iedereen na een Whiskyrijke dag weer aan boord komt.   ( Bus is inclusief )

Dag 3 : Wick

We beginnen deze dag met een bezoek bij  de beroemde whisky distilleerderij Clynelisch en vervolgens zetten wij koers naar Wick een mooie zeiltocht langs een schitterende kust.
Whisky Expeditie Orkney's
Clynelish Distillery

Dag 4: Orkney’s

Whisky Expeditie Orkney's
Wick


Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de beroemde Whisky distilleerderij Old Pulteney waarna we vervolgens koers zetten naar de Orkney Islands.

Whisky Expeditie Schotland
Keiss Castle

Onderweg passeren wij wat er overgebleven is van het  imposante Keiss Castle.

Dag 5: Kirkwall

Whisky Expeditie Orkney's
Orkney’s

Wij zijn gearriveerd op de Orkney-eilanden, een groep van ongeveer 70 kleine eilanden die ten noorden van Caithness voor de kust liggen van Noord-Schotland. Het grootste eiland is Mainland (Stromness) en er zijn van de 70 eilanden ongeveer 20 eilanden bewoond. Orkney’s bestuurlijke hoofdstad Kirkwall ligt op Mainland. Dit is een goede standplaats om de rest van de eilanden te ontdekken. De grootste industrie op het eiland is het boerenbedrijf. Het is een populair gebied bij toeristen om verschillende redenen, een van die redenen is de interessante flora en fauna op de eilanden. Tienduizenden zeevogels nestelen in de zomermaanden op de rotsen. De grootste zoogdieren die er leven zijn zeehonden. Tijdens een wandeling op het strand is de kans erg groot dat je deze prachtige beesten ziet zwemmen.
Vandaag een uitgebreid bezoek aan de hoogtepunten van de Orkney’s.

 

Whisky Expeditie Orkney's
Highland Park

Dag 6: Scapa en Highland Park

Onze Whisky Expeditie Orkney’s kan natuurlijk niet zonder een bezoek aan de bekende distilleerderijen Scapa en Highland Park. Na deze mooie ervaring varen we tussen de eilanden door naar Gill’s Bay waar we gaan genieten van een heerlijke maaltijd aan boord.

Dag 7: Inverness

Na het ontbijt staat de bus klaar om u terug te brengen naar Inverness. Onderweg kunt u met elkaar nog genieten van het prachtige landschap.

Whisky Expeditie Orkney's
Noordoostkust Schotland