Whiskyreis Schotland: Mull & Skye

Whiskyreis Schotland: Mull & Skye

6 tot 12 mei 2018

Whiskyreis Schotland : een onvergetelijke  ontdekkingsreis met de Flying Dutchman. Wij  bezoeken zeer nieuwe maar ook oude beroemde Whisky distilleerderijen. Onze reis start in Oban en gaat door naar Mull en Skye.

Inschepen:    Oban  6 mei vanaf 18.00 uur
Uitschepen:  Oban  12 mei om 10.00 uur.

Prijzen:

Onze tweepersoons hutten zijn ingedeeld in 2 categorieën, daar ze verschillende van grootte zijn. Alle hutten hebben een eigen douche en toilet  met patrijspoort. Prijzen zijn  per persoon.

Standaard tweepersoons hut  …………….. €  860,-
Standaard tweepersoons hut plus……….  €   950,-
Eenpersoonshut Beperkt beschikbaar…. €  1285,-

Inbegrepen: 

  • Halfpension
  • Op basis van eigen douche en toilet, incl. beddengoed en handdoeken
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok.
  • Gebruik zodiak voor landingen.

Niet inbegrepen:

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Exclusief drankjes
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes.

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. De bemanning  is Nederlands en spreken Engels en Duits.. Onze gasten komen o.a. uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Oostenrijk.

Voor vragen bel Klaas : 06 53231627

Mogelijk reisschema:      

Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

Dag 1: Oban

De Whiskyreis Schotland begint in Oban, een gezellige vissersplaats gelegen in een mooie baai.
Vanaf 18.00 uur wordt u aan boord verwelkomt en maakt u kennis met de bemanning en uw medepassagiers. Hierna volgt een welkomstdiner met een kleine whiskyproeverij en heffen wij het glas op een mooie reis.

Whiskyreis Schotland
Oban

Dag 2 : Tobermory

Na een heerlijk ontbijt gaan we een rondleiding maken bij de Oban whisky distilleerderij.
Dit is een interessante en duidelijke rondleiding waar je vaten ziet met een inhoud van 35.000 liter! Natuurlijk is er een mogelijkheid tot proeven en kopen. Na de lunch gaan we naar Mull en zeilen vlak langs het prachtige Duart Castle, wat zeker vanaf het water een prachtig en imponerend gezicht is. Na een schitterende dag met heel veel foto momenten gaan wij naar het schilderachtige vissersplaatsje Tobermory met zijn gekleurde huisjes aan het water en zijn kleine, maar beroemde whisky distilleerderij. In Tobermory kunt u een bezoek brengen aan de whiskystokerij waar u een rondleiding kunt krijgen, aan het kleine Mull Museum en de Marine Exhibition waar aandacht is voor de lokale wateren en de activiteiten in de haven.

Whiskyreis Schotland
Duart Castle

Dag 3: Ardnamurchan en de Schotse Westkust

Vandaag beginnen we met een bezoek aan het moderne Ardnamurchan.  Vervolgens heisen we de zeilen en gaan we naar Skye welke één van de grootste eilanden van Schotland is.
Het noordwesten van Schotland is behoorlijk ruig en bergachtig en dat geldt ook voor Skye. U vindt hier alleen kleine dorpen zoals Broadford, Uig en Portree. Bepaalde delen van het eiland hebben de status van National Scenic Area, dus extra de moeite waard zou je kunnen zeggen. Dit zijn het schiereiland Trotternish in het noorden en de Cuillin Hills in het centrum.
We varen naar het piepkleine dorpje Carbost waar we afmeren aan de oude steiger van Talisker.

Whiskyreis Schotland
Skye

 

Whiskyreis Schotland
Portree

Dag 4 : Skye

Onze Whiskyreis Schotland kan niet zonder een bezoek aan de Talisker distilleerderij. Talisker is een van de zes whisky’s in de serie Classic Malts of Scotland. Daarna kan iedereen op eigen wijze Skye verkennen. Met de regionale bus kan men uitstekend het prachtige eiland verkennen waar men zeker het gezellige Portree, hoofdstad van Skye niet vergeten moet.

Whiskyreis Schotland
Eigg

Dag 5: Eigg

Wij zeilen naar Eigg, één van de prachtige small Islands. De natuur op deze eilanden is fenomenaal, de kusten zijn ruig en het landschap is fantastisch mooi. Bovendien kun je er vele vogels observeren. Onderweg maak je kans op het zien van dolfijnen en walvissen.

Dag 6 : Drimnin op Morvern

We genieten vandaag van de ongerepte, wilde natuur van de eilanden aan de Schotse Westkust.
De ruige schoonheid van de small Islands, de stilte op het water, de onbeschrijfelijke vergezichten, de grillige kust met verrassende baaien en rustige vissersdorpen en de schitterende aanblik van de eilanden in de verte.
We maken nog een stop en bezoeken de gloednieuwe distilleerderij  Drimnin op het schiereiland Morvern. De eerste organische distilleerderij van Schotland waar alle afval wordt gerecycled.  Hierna gaan we de terugreis naar Oban hervatten en gaan ’s avonds genieten van een heerlijk diner aan boord.

Whiskyreis Schotland
Drimnin distilleerderij

 

Dag 7: Oban

Na een heerlijk uitgebreid ontbijt is het helaas tijd om afscheid te nemen van elkaar en de onvergetelijke Whiskyreis in Schotland.

Whiskyreis Schotland
Oban

Noordpier Oban