Zeilen door de Highlands

7 – 14 oktober 2018

Rondreis Highlands: Schotland ontdekken van de West naar de Oostkust, een prachtige zeilreis langs de Westkust en door het Caledonia kanaal. Het Caledonia kanaal verbindt de Noordzee  met de Atlantische Oceaan en is één van de mooiste waterwegen ter wereld. Vanaf Fort William varen we dwars door het berglandschap van de Schotse Highlands naar Inverness.  Het  biedt spectaculaire landschappen en vergezichten.

Schotland ontdekken met Tall ship Flying Dutchman is een ervaring die u niet snel zult vergeten.  Wij nemen u mee door het adembenemende Schotland. Tijdens het zeilen ziet u de de grillige kust van Schotland met verrassende baaien en verstilde vissersdorpen. Het wildleven van dolfijnen, walvissen en Jan van Genten bieden een constant spektakel op het water en in de lucht. Met het schip zijn we in staat om plekken te bereiken die normaal onbereikbaar zijn en kunnen we mooie afgelegen plaatsen bezoeken. Zeilen is een fantastische manier om de hectiek van alledag achter te laten en verborgen plaatsen te verkennen.

De zintuigen worden geprikkeld door alle plekken die we onderweg zien en avonturen die we beleven.
Wij bieden u een nieuwe vorm van reizen. Een Schotland ontdekken zonder wisselen van hotel, in- en uitpakken en met bus, auto of trein verder reizen. Uniek aan deze Rondreis Highlands is dat accommodatie, activiteit en vervoer gecombineerd worden. U reist in de wetenschap dat alles is geregeld en dat u gastvrij word ontvangen.

Aanvragen »

Inschepen:   Oban 7 oktober vanaf  18.00
Uitschepen:  
Inverness  14 oktober 10.00

Prijzen:

Onze tweepersoons hutten zijn ingedeeld in twee categorieën (verschillende grootte) :
Standaard hut  ……………€   885,- per persoon
Standaard plus…………    €    985,- per persoon
Toeslag enkelgebruik….  €   300,- per persoon

Inbegrepen:

  • Hut op basis van eigen douche en toilet
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok.
  • Gebruik zodiak voor landingen.
  • Half pension inclusief koffie-thee-melk en sap bij de maaltijden.

Niet inbegrepen:

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Persoonlijke uitgaven;
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes.
  • Drankjes aan boord.

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord, de bemanning is Nederlands en spreken Engels en Duits. Onze gasten komen o.a. uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland, Oostenrijk en Schotland.

Mogelijk reisschema : Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.


Reisinformatie:

Voor vragen bel Klaas : 06  53231627

Mogelijk reisschema:

Dag 1: Oban

Wij heten u van harte welkom in Oban, een gezellige vissersplaats gelegen in een mooie baai. U wordt door de bemanning aan boord verwelkomt en u maakt kennis met uw medepassagiers.  Hierna volgt een welkomstdiner en heffen wij het glas op een mooie reis.

Rondreis Highlands
Oban

Dag 2: Mull & Tobermory

Na een goed ontbijt varen we richting Mull, wat Keltisch is voor klip of heuvel en het derde eiland is van West-Schotland. Wij genieten van wat er onderweg allemaal te zien is aan  de schitterende Westkust: ruimte en vergezichten op het eiland Mull en andere schoonheden van het ongerepte Schotland.

Natuurlijk zeilen wij vlak langs het prachtige Duart Castle, wat vanaf het water een prachtig en imponerend gezicht is en meren af in het schilderachtige vissersplaatsje Tobermory.

Rondreis Highlands
Tobermory

Dag 3: Tobermory & Fort William

Vandaag verblijven we een groot gedeelte van de dag in Tobermory en is er gelegenheid om een mooie wandeling te maken in de omgeving of de Tobermory Whisky distilleerderij te bezoeken.

’s Middags varen we richting Fort William, waar de ingang van het Caledonia kanaal begint. Onderweg gaan wij in dit werkelijk schitterend stukje Schotland voor anker in een beschut Loch, een fantastische belevenis.

Rondreis Highlands
Schotse Westkust

Dag 4: Fort William

De volgende morgen zetten wij onze reis voort naar Fort William en zeilen langs de schitterende Westkust. De ruimte en vergezichten op het eiland Mull laten ons de schoonheden van het ongerepte Schotland zien.  Wij naderen Fort William en gaan door de zeesluis bij Corpach, de ingang van het Caledonia kanaal.

Rondreis Highlands
Neptune’s Staircase

Dag 5: Caledonia kanaal & Fort Augustus

We vervolgen onze Rondreis Highlands en gaan vandaag door de beroemde Neptune’s Staircase, 8 sluizen op een rij.
De Flying Dutchman geniet  altijd zeer veel belangstelling, we zijn één van de grootste schepen die door het kanaal en de sluizen kunnen.
Er is tevens een mogelijkheid om Fort William of de Ben Nevis Whisky distilleerderij te bezoeken.
Na deze sluizen komen wij in een sprookjesachtig stuk kanaal wat soms ook heel smal is met hoog oprijzende bomen in herfstkleuren en varen over schitterende meren. Aan het einde van de dag meren wij af in Fort Augustus, een beroemd plaatsje met mooie winkeltjes en gezellige pubs.

Rondreis Schotland
Voor anker

Dag 6: Loch Ness

Vandaag varen wij op het beroemde meer van Loch Ness en wie weet zien we Nessie nog. Wel of geen monster, het is een prachtige tocht in een adembenemende mooie omgeving. Wij varen op 10 meter van het beroemde Urquhart Castle voorbij en gaan om de bocht bij Drumnadrochit voor anker. Met de rubberboot gaan we aan land voor een gezellige avond in een pub met een enorme hoeveelheid  whisky’s. ( http://www.fiddledrum.co.uk/whisky.htm.)

Dag 7: Loch Ness & Inverness

Vanuit onze prachtige en mysterieuze ligplaats in Loch Ness gaat het anker weer op, Schotland ontdekken op deze manier is fantastisch. Aan het eind van de dag meren wij af in Inverness en zijn we dwars door Schotland aan de Oostkust gekomen.  Inverness is een gezellige stad met authentieke cafés, waar we ‘s avonds kunnen genieten van de traditionele Schotse muziek.

Dag 8: Inverness

Na een leuke muzikale avond en een goede nachtrust eindigen we met een heerlijk ontbijt. Onze reis in Schotland van de West naar de Oostkust zit er op  en na het uitwisselen van unieke ervaringen , is het helaas tijd om afscheid te nemen.