Zeilreis Noordzee : Amsterdam – Inverness (Schotland)

Zeilreis Noordzee : Amsterdam – Inverness (Schotland)

30 maart tot 7 april 2018

Zeilreis Noordzee: Wij zeilen met de Flying Dutchman van Amsterdam naar Inverness, een zeilreis over de Noordzee van 500 Nm. De prachtige reis voert ons langs de Engelse en Schotse Oostkust, met schitterende plaatsjes als Whitby en Stonehaven, schilderachtig en bijna vergeten vissersplaatjes. 
Zeilreis Noordzee : Tijdens onze reis wordt er vaak ’s nachts doorgezeild en maakt u volledig deel uit van de bemanning. U draait mee in het wachtsysteem van 4 uur op en 8 uur af en u kunt naar vermogen sturen, navigeren, zeilen, enz. Natuurlijk bijgestaan door de vaste crew, die altijd paraat staat om u de fijne kneepjes van het zeilen te leren.
Het wordt een prachtige Zeilreis Noordzee langs de Engelse en Schotse Oostkust, met schitterende plaatsjes als Whitby en Stonehaven, schilderachtig en bijna vergeten vissersplaatjes.  We gaan ankeren in het prachtige kwelder gebied bij Holy Island.  Het zit allemaal in deze schitterende reis.

Aanvragen »

Inschepen:     30 maart rond 18.00 uur in Amsterdam.
Uitschepen:   7 april 10.00 uur in Inverness.

Prijzen: Omdat onze tweepersoons hutten verschillend van grootte zijn, hebben we ze daarom ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut  …………………………… €  685,- per persoon
Standaard plus…………………………..  €   795,-per persoon
Toeslag enkelgebruik hut……………..€   250,-

Inbegrepen:

  • Op basis van eigen douche en toilet
  • Beddengoed en handdoeken
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok.
  • Gebruik Zodiak voor landingen.
  • Volpension, echter  drie maal diner aan land op eigen kosten.

Niet inbegrepen:

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes
  • Drankjes aan boord

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. De bemanning is Nederlands en spreken Engels en Duits. Onze gasten van deze zeilreis komen uit o.a.uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.

Mogelijk reisschema: Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en vooral de wind. Flexibiliteit is daardoor regel, zeker op deze reis.

 


Dag 1 : Amsterdam

Op vrijdag 30 Maart kunt u inschepen tot 19.00 uur dat betekent dat u vanaf 10.00 uur ’s morgens uw bagage kunt afgeven en daarna Amsterdam kunt verkennen. Vanaf 16.00 uur kunt u in uw hut terecht en  rond 19.00 uur is er een gezamenlijke maaltijd en onder het genot van een goede Malt Whisky (Gratis) is er een voorbespreking. ’s Avonds een optreden van Slainge, het Schotse duo zie (  www.ierseschotsemuziek.nl )www.ierse-schotse-muziek.nl.

Zeilreis Noordzee
Jouke en Klaas

 

Dag 2 en 3: Oversteek  Noordzee

Wij vertrekken al heel vroeg in de morgen zo rond 4 uur en waarna wij over het Noordzee kanaal naar IJmuiden gaan. Weerberichten, wachtindeling, route, zeilzetting, enz. worden ondertussen doorgenomen. Na de sluizen worden de zeilen gehesen en begint het eerste stuk van onze zeilreis over de Noordzee, 220 Nm naar Whitby.

Zeilreis Noordzee
Whitby

In de loop van de volgende dag arriveren wij in Whitby, een havenplaats met een eerbiedwaardige geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen . Er zijn nog steeds vissersschepen in de haven maar de Flying Dutchman is inmiddels een bekende verschijning en wordt altijd vriendelijk ontvangen. Er is zoveel te zien en te genieten dat wij daarom de rest van de dag blijven liggen. De haven vormt het hart van de stad en daarvandaan kunnen wij mooie wandelingen maken.


Dag 4 en 5 : Farne e
ilanden & Holy Island

Onze zeilreis Noordzee en Schotland gaat verder en in de avond verlaten wij de haven en hijsen wij de zeilen. We gaan naar de Farne eilanden welke een uniek natuurgebied zijn met veel vogelsoorten en de grootste populatie (meer dan 3000) grijze zeehonden van Europa. De Farne eilanden staan ook bekend om de oude vuurtorens die men daar aantreft.

 In de middag gaan we richting het vlakbij gelegen Holy Island, een heel bijzonder eiland op de grens met Engeland. De eigenlijke naam is Lindisfarne en dit is ook de naam van het klooster op het eiland. Het klooster is rond 635 gesticht door de Ierse monnik Aiden van Lindesfarne, die van het eiland Iona kwam. In 793 werd het klooster geplunderd door Vikingen.

In de zuidoosthoek van het eiland ligt Lindisfarne Castle op een steile klif, een 16e eeuws kasteel die in het begin van de twintigste eeuw gerestaureerd werd. Dit eiland is verbonden met het vasteland door middel van een dam die bij vloed onder water loopt.

Zeilreis Noordzee
Holy Island

Dag  6: Stonehaven

Onze zeilreis Noordzee wordt vervolgd en al vroeg hijsen wij de zeilen  en gaan naar het schitterende Stonehaven.
Stonehaven is een stadje aan de kust van Aberdeenshire in het oosten van Schotland. Het heeft ongeveer 11.000 inwoners, een heel mooie haventje met een klein museum en is daarom enkele jaren geleden nog verkozen tot de mooiste ‘seaside town‘ van Schotland. Het stadje is vooral bekend vanwege het oude Dunnottar Castle dat hier vlakbij staat. Het is prachtig mooi gesitueerd op een rots vlak voor de kust en dus één van de meest gefotografeerde locaties van het land.

Zeilreis Noordzee
Stonehaven

Dag 7: Oostkust

Zeilreis Noordzee
Oostkust

Onze Zeilreis Noordzee vervolgen we langs de prachtige Oostkust van Schotland met veel kleine havenplaatsjes. Aan het einde van de dag zoeken wij er één uit waarschijnlijk Macduff Harbour, een echt typisch oud Schots vissersplaatsje.

Dag 8: Inverness

Vandaag op onze Zeilreis Noordzee, koersen we naar Inverness waar de ingang van het beroemde Caledonia Kanaal is . We gaan ‘s avonds  in Inverness genieten van de traditionele Schotse muziek in deze prachtige stad, gelegen aan de noordzijde van de Great Glen waar rivier de Ness in de Moray Firth stroomt.

In de traditionele restaurantjes kun je vaak terecht voor de lokale gerechten en in de pubs  voor de traditionele muziek en Schotse whisky. Er zijn veel plekken in de stad en in de omgeving waar je de Schotse passie op het gebied van innovatie, architectuur en design kunt bewonderen, daardoor is Inverness voor veel toeristen nog onontdekt en maakt het dus tot een originele bestemming.

Zeilreis Noordzee
Inverness

Dag 9 : Inverness

Helaas is er een eind gekomen aan deze schitterende Zeilreis Noordzee en na een zeer uitgebreid ontbijt moeten we helaas afscheid van elkaar  nemen. Tot ziens op onze volgende reis http://ontdekschotland.nl/zeilreis-inverness-amsterdam-2018/8

Voor boekingen : http://ontdekschotland.nl/contact-flying-dutchman/