Caledonian Canal

6 tot 13 April 2025  … 8 dagen € 1195,-
            
Deze  reis gaat van de Oost- naar de Westkust dwars door de Highlands via het Caledonisch kanaal, één van de mooiste waterwegen ter wereld. Dit kanaal verbindt de prachtige Lochs, waarvan Loch Ness de beroemdste is, met elkaar. Vanaf Inverness varen we dwars door het berglandschap van de Schotse Highlands naar Fort William en verder.  Het  biedt spectaculaire landschappen en vergezichten.Deze reis kan in combinatie geboekt worden met de reis Zeereis Amsterdam – Inverness, u krijgt dan 10 % korting op reide reizen.
In / Uitschepen
Inschepen: Inverness 6 April vanaf 18.00  uur.
Uitschepen: Oban  13 April  10.00
Kosten
De tweepersoons hutten zijn verschillend van grootte, en zijn daarom ingedeeld in twee categorieën.Standaard hut  …………..€  1195,- per persoon
Comfort……………………. €  1295,- per persoon
Eénpersoons hut ………. € 1795,- per persoon (beperkt beschikbaar)
Inclusief
Inbegrepen:

  • Hut op basis van eigen douche en toilet
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok.
  • Gebruik zodiak voor landingen.
  • Half pension inclusief koffie-thee-melk en sap bij de maaltijden.
  • Beddengoed en handdoeken

Niet inbegrepen:

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes
  • Drankjes aan boord

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord.  Onze gasten van deze zeilreis komen uit o.a. uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland en Schotland.

Informatie en Boekingen
Aanvraag boeking en informatie:  Caledonian Canal April 2025

    Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend een boeking voor uw reis aanvragen.
    U ontvangt hierna een boekingsformulier, uw reservering is pas definitief na ondertekening en verzending hiervan.

    Wij staan u natuurlijk ook telefonisch graag te woord via
    06 493 70 913 (Aries Groenveld)
    [ma t/m vr 09:00 - 18:00, zaterdag 10:00 - 17:00].

    Aantal personen

    Hut

    Naam

    Adres

    PC en Plaats

    Telefoon

    E-mail

    Opmerkingen

     

    Mogelijk reisschema.

    Mogelijk reisschema : Het aangegeven programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en wind. Flexibiliteit is regel op deze reis.

    Dag 1: Inverness

    Vanaf 18.00 uur wordt u in Inverness aan boord verwelkomt en maakt u kennis met de bemanning en uw medepassagiers. Hierna volgt een heerlijke maaltijd. Inverness is een gezellige stad met authentieke cafés, winkeltjes en een mooie omgeving. 

    Dag 2:Loch Ness/Fort Augustus

    Vandaag varen wij op het beroemde meer van Loch Ness en wie weet zien we Nessie nog. Wel of geen monster, het is een prachtige tocht in een adembenemende mooie omgeving. Wij varen op enkele meters het beroemde Urquhart Castle voorbij. Schotland ontdekken op deze manier is fantastisch. Aan het eind van de dag meren wij af in Fort Augustus en genieten we van een mooie avond.

    Dag 3&4: Kanaal

    In totaal zijn er 29 Sluizen in het kanaal. een groot deel van dag 3&4 zijn wij bezig door het schitterende kanaal te varen en de sluizen te passeren. tussendoor zijn er voldoende mogelijkheden het schip te verlaten en een wandeling te maken of de omgeving te verkennen.

    Dag 5: Fort William

    Vandaag gaan we door de zeesluis bij Corpach en daarmee zijn we officieel aan de westkust beland. Het is vanaf hier een klein stukje varen naar Fort William waar we tijd hebben de stad aan de voet van de markante Ben Nevis (de hoogste berg van de UK) te bezoeken.

    Dag 6: Tobermory

    Na een heerlijk ontbijt varen we naar Tobermory op het eiland Mull. We zeilen vlak langs het prachtig gerestaureerde Duart Castle. Het schilderachtige Tobermory is de grootste plaats op het eiland, gelegen in het noordoosten. Het is een charmante vissersplaats met vrolijk gekleurde huizen en een reeks aan kleine bedrijfjes  zoals onder andere een chocolaterie, bakkerij, kaarsenmaker, zilversmid, kunstgalerie en een pottenbakker en natuurlijk de beroemde Tobermory Distillery

    Dag 7: Oban

    In de ochtend vertrekken wij uit Tobermory richting Oban. Oban is een schitterend gelegen stad aan de voet van het Lorn-gebergte. Hoog boven de stad  staat McCaigs Tower, een negentiende eeuwse replica van het Collosseum. Oban wordt wel de parel van de west highlands genoemd, met zijn kronkelige straatjes en schilderachtige baai vol met jachten, veerboten en kleine vissersbootjes en natuurlijk de Oban Distillery

    Dag 8: Afscheid

    Helaas is er een eind gekomen aan deze schitterende kanaalreis.  Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van uw medepassagiers en de crew van de Flying Dutchman. 

     

    Foto's reis
    klik voor vergroting
    Foto's schip
    klik voor vergroting

    Foto's accomodatie
    klik voor vergroting

    De Flying Dutchman