Zeereis Inverness – Amsterdam

19  tot 28 Oktober 2025 … 10 dagen  € 1245,-

Een avontuurlijke zeereis over de Noordzee en langs de mooiste plaatsjes van de Engelse en Schotse oostkust 

Op deze avontuurlijke zeereis vaart u samen met de bemanning van de Flying Dutchman van Inverness naar Amsterdam, daarbij wordt natuurlijk zoveel mogelijk gezeild. Een reis van ruim 500Nm waarbij we meerdere nachten door zullen varen. Mocht u interesse hebben dan kunt u deelnemen aan het wachtsysteem en naar vermogen sturen, zeilen, navigeren etc. Natuurlijk bijgestaan door de vaste crew, die altijd paraat staat om u de fijne kneepjes van het zeilen te leren. Het wordt een prachtige reis langs de Schotse en Engelse Oostkust, met schitterende vissersplaatsjes zoals Berwick-upon-Tweed en Whitby. Deze reis kan in combinatie geboekt worden met de reis Caledonian Canal, u krijgt dan 10 % korting op reide reizen.

In / Uitschepen

Inschepen: 19 Oktober vanaf 18.00 in Inverness
Uitschepen: 28 Oktober tot 10.00 in Amsterdam

 

Kosten
Omdat onze tweepersoons hutten verschillend van grootte zijn, hebben we ze ingedeeld in twee categorieën.

Standaard hut  ………………………….€ 1245,- per persoon
Comfort……………………………………€ 1365,-per persoon
Eénpersoons hut……….…………….. € 1865,- ( beperkt beschikbaar)

Inclusief

Inbegrepen:

  • Op basis van tweepersoonshut  met douche en toilet
  • Beddengoed en handdoeken.
  • Crew bestaande uit: Kapitein-Stuurman-Kok
  • Gebruik van Zodiak voor landingen.
  • Half pension inclusief koffie-thee-melk en sap bij de maaltijden.

Niet inbegrepen:

  • Aan- en afreis naar het schip
  • Persoonlijke uitgaven
  • Eventuele extra entreegelden en drankjes
  • Drankjes aan boord

We varen met een internationaal reisgezelschap aan boord. Onze gasten van deze zeilreis komen o.a. uit Nederland, Zwitserland, Engeland, Duitsland, Zweden en Schotland.

Informatie en Boekingen
Aanvraag boeking en informatie:
Zeereis Amsterdam – Inverness

    Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend een boeking voor uw reis aanvragen.
    U ontvangt hierna een boekingsformulier, uw reservering is pas definitief na ondertekening en verzending hiervan.

    Wij staan u natuurlijk ook telefonisch graag te woord via
    06 493 70 913 (Aries Groenveld)
    [ma t/m vr 09:00 - 18:00, zaterdag 10:00 - 17:00].

    Aantal personen

    Hut

    Naam

    Adres

    PC en Plaats

    Telefoon

    E-mail

    Opmerkingen

    Zeilreis Noordzee : Mogelijk reisschema

    Als zeilschip zijn wij in grote mate afhankelijk van het weer. Onderstaand programma is een leidraad en kan worden aangepast onder invloed van weer, stroming en vooral de wind. Dit kan betekenen dat wij havens overslaan of andere havens aanlopen dan hieronder beschreven staan. Flexibiliteit is de regel, zeker op deze reis!

    Dag 1: Inverness

    Onze zeilreis over de Noordzee van Inverness naar Amsterdam begint! Vanaf 18:00 uur bent u welkom aan boord en maakt u kennis met de bemanning en medepassagiers. U heeft de tijd om het schip te verkennen en u te installeren. Na het welkomstdiner volgt een introductie van de kapitein over het reilen en zeilen aan boord en wordt het plan voor de komende dagen doorgesproken. Afhankelijk van het weer en het tij kan het zijn dat wij ’s avonds al vertrekken.

    Dag 2: Op zee

    Wij vertrekken vanaf de Zeesluis van het 60Nm lange Caledonisch Kanaal en na de passage van de Kessock Bridge varen wij de Inverness Firth in. Als u geluk heeft kunt u rond de vuurtoren van Chanonry Point de dolfijnen zien zwemmen die hier in het snelstromende stuk water tussen Chanonry Point en het indrukwekkende achttiende-eeuws artilleriefort Fort George op vis jagen. Wij zetten koers richting Berwick-upon-Tweed, de eerste haven die wij op deze reis aan zullen lopen.

    Dag 3 en 4: Berwick-upon-Tweed.

    Na een tocht van zo’n 210Nm bereiken wij de monding van de rivier de Tweed. Om de haven te bereiken moeten wij een stukje de rivier de Tweed opvaren, vanwege de diepte lukt dit alleen met hoogwater. Berwick-upon-Tweed ligt op de grens van Engeland en Schotland en is in de geschiedenis herhaaldelijk door de Engelsen en dan weer de Schotten veroverd, tegenwoordig is het Engels. Om de stad heen liggen uitgebreide verdedigingswerken. Niet ver van de haven ligt het beroemde Holy Island (Lindisfarne) dat met een dam verbonden is met het vaste land. Deze dam kan alleen overgestoken worden met laagwater, met hoogwater verdwijnt hij compleet onder water. Lindisfarne is bekend vanwege het klooster en kasteel dat op het eiland staan en de natuur op het eiland. Vanuit Berwick-upon-Tweed is Holy Island goed te bezoeken met de bus of taxi. In de ochtend van dag 4 vertrekken wij richting Whitby.

    Dag 5 en 6: Whitby

    In de namiddag lopen wij Whitby binnen. Al vanaf een afstand kun je de ruïne van “Whitby Abbey” zien liggen op de kliffen ten zuiden van de haven. Dit klooster, in 1540 verwoest door koning Henry VIII, is één van de inspiratiebronnen geweest van Bram Stoker, de schrijver van Dracula. Ook is Whitby bekend als vroegere woonplaats van de bekende ontdekkingsreiziger James Cook, die met zijn schip de “Endeavour” meerdere ontdekkingsreizen maakte. Al met al is er veel te zien in dit mooie vissersplaatsje. Wij blijven hier een nacht liggen waardoor er genoeg tijd is om Whitby te verkennen. De Flying Dutchman is inmiddels een bekende verschijning en wordt altijd vriendelijk ontvangen

    Dag 7 en 8: Noordzee

    Vandaag verlaten wij de haven van Whitby en zetten koers voor Amsterdam, de laatste 230 mijlen van de overtocht. Wij varen twee nachten door tijdens deze passage, midden over de Noordzee.

    Dag 9: Amsterdam

    Op dag 8 hopen wij in de loop van de ochtend de zeesluizen van IJmuiden te bereiken. Na de sluis is het nog twee uur varen over het Noordzeekanaal tot wij Amsterdam bereiken. Hier zullen wij aan de pontsteiger aanleggen en na een gezamelijke borrel op een mooie reis heeft u nog tijd om Amsterdam te verkennen. ‘s avonds nuttigen wij gezamenlijk een mooie laatste maaltijd.

    Dag 10: Afscheid

    Helaas is er een eind gekomen aan deze schitterende reis en na een uitgebreid ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

    Foto's reis
    klik voor vergroting
    Foto's schip
    klik voor vergroting

    Foto's accomodatie
    klik voor vergroting

    De Flying Dutchman